חדשות המעונות

ג'ונגל זה לא רק באפריקה

גם בימים האחרונים לשנה ולמרות השביזות של הקיץ, במעון סיים ברחובות מצאו דרך מקורית לרענן את הפעילות עם פעילות קיץ ברוח הספארי.

ההתארגנות החלה ביוני, אז הקימה מנהלת המעון, טליה בן-בנימין, "צוות פעילות קיץ", שמורכב מנציגה מכל כיתה.

הצוות המצומצם התכנס ותכנן, לפי מתווה ומספר דוגמאות לפעילות, שנאספו מבעוד מועד.

בפגישה נבחר "טיול בספארי" כנושא המרכזי ועל פי הנושא נבנתה תוכני מושקעת.

חברות הצוות יצרו, ציירו, צבעו ותכננו את הפעילות החל מהפרט הכי קטן ועד לגדול. ההתמסרות לבניית התכנית יצרה שיתוף פעולה מגבש שתרם רבות לאווירה במעון ובמקביל, ההנאה שבבנייה מהיסוד ועד לטפחות, הולידה תוצאה מקסימה!

אז איך זה עובד? בכל יום הילדים פוגשים חיה אחרת ופועלים לפי תוכנית מסודרת וכתובה שהועברה לכלל הצוות מראש, עם צ'ופרים לפי ימים, ודיסק עם שירים מתאימים שהוכן במיוחד!

במבואה הצוות חגג עם תפאורה של ספארי אמיתי, עשיר בחיות ועצים, חיות מבריסטולים, עצים משאריות קרטון ואלבד, בובות פרווה, עמדת צילום מקושטת בחיות, צלילי חיות שמקבלים את פני הילדים בבוקר ועוד.

"הפרגון וההנאה של ההורים, הילדים והצוות נותנים טעם מתוק ומספק לימים האחרונים של שנת הלימודים", אומרת בן-בנימין "והכי חשוב, מוכיחים לכל המעגלים שלנו, שאין התפשרות על איכות, גם בשבוע האחרון של השנה. כמנהלת המעון אני רואה את תפקידי בזימון המקום והזמן לחשיבה, בחשיפה למגוון אפשרויות ובמתן מענה לכל צרכיהן, עד לביצוע השלם".