חדשות כללי
התקדמות משמחת בפרוייקט "ציונות 2000"
עד לפני שנה וחצי זה היה נראה כמו חלום. היום הוא קורם עור וגידים.
לפני למעלה משנה וחצי התקיימה פגישה בחדרה של דר' נעמי מורנו, מנהלת האגף לגיל הרך, בנושא פרויקט "ציונות 2000".
מדובר בשיתוף פעולה של משרד הקליטה והאגף לגיל הרך בויצו. במסגרת הפרוייקט מאתרים ברוסיה ואוקראינה נשים המעוניינות לעשות עליה ומתגבשת קבוצה המקבלת סיוע ממשרד הקליטה במימון במגורים ובלימודי אולפן וכן, סיוע ממשרד העבודה בקורס סיווג 1 מטפלות – מחנכות, והשיא: השמתן במעונות יום לעבודה.
בימים האחרונים הנשים בקבוצה סיימו אולפן לאחר שמונה חודשים בארץ והחלו את קורס הסיווג. במסגרת ההכשרה הן הגיעו לביקור היכרות וחשיפה עם המעון של ויצו באשקלון, מתוך כוונה לשבצן בהמשך במעונות האזור.
הקבוצה מונה עשרים וארבע נשים, מתוכן שתים עשרה עולות חדשות המתגוררות באשקלון והשאר ישראליות ותיקות.
הרבה פעלו למען הצלחתה של התכנית שבזכותה הגיעה לארץ קבוצת נשים ציוניות, שעזבו את ארצן ובאו לעבוד בישראל עם הגיל הרך!
תודה לכל השותפות: לטלי פייר וענת סוסן על ההובלה והליווי הצמוד לתכנית, לטלי פרץ על האירוח והחדרת המוטיבציה יחד עם אינה, אחראית הכיתה ממעון אשקלון (שהיא בעצמה עלתה לארץ מרוסיה ועובדת כבר שמונה עשרה שנה במעון), לרגינה מפקחת מעונות הצפון ולאינה, מנהלת מעון פרדס חנה כרכור, שראיינו את המועמדות עוד בהיותן ברוסיה ושיווקו להן את תפקיד המטפלת מחנכת. תודה גדולה לדר' נעמי מורנו שמוכיחה שאפשר לחלום גבוה ולממש.
בהצלחה לכל חברות הקבוצה ומי יתן ונראה אתכן במעונות ויצו בשנים הקרובות!
כתבה: ריקי מרקוס זכאי







































