השפיות שלנו

אסתר מאיר, גני תקוה

תמונת פנים

לחיפוש במעונות:

מצב משפחתי: נשואה, אמא לשלושה וסבתא לשנים.

התפקיד שלי? מבשלת.

מתי התחלתי לעבוד בויצו: בשנת 2012.

איך הגעתי להיות מבשלת: קרובת משפחה, שעובדת כמנהלת בויצו, המליצה לי לעבוד כמבשלת, אחרי שהכירה מקרוב את כישרונות הבישול והאפייה שלי.

איזה מאכל הכי מזוהה איתי: סמבוסק חומוס וקציצות ירק.

מהי המומחיות שלי: אני מומחית בכל מה שקשור לבישול ולאפייה.

למי אני הכי אוהבת לבשל: אני הכי אוהבת לבשל לילדים במעון, בעיקר חזה עוף עם ירקות.

מה אני הכי אוהבת לבשל: אני אוהבת לבשל אורז אדום.

הטיפ המנצח שלי לבישול ולאפייה: המון אהבה ומוזיקה ברקע.

הדבר הראשון שאני עושה בבוקר כשאני מגיעה למעון: מדליקה את הרדיו שיתחיל להנעים לי את היום ומתחילה בהכנות לארוחת הבוקר.

למה אני אוהבת את העבודה שלי: כיף לי כי אני מרגישה שהנתינה שלי זה לדבר הכי יקר – ילדים.

מה הכי מספק אותי בעבודה: הפרגון מצד המנהלת, הצוות וההורים. וכמובן – הילדים שאוכלים.

במה אני מאמינה: אני מאמינה שחיוך עושה את העבודה!

הדבר הכי מקסים שאמרו לי ושקשור לעבודה שלי: ההורים אומרים לי שהם מוקסמים מהאוכל ושהילדים אוהבים מאוד את האוכל שאני מכינה. הורה אחד אפילו סיפר שבזמן שהייתי בחופשה בחו"ל הילדה סירבה לאכול במעון!

מהו הדבר הכי חשוב שלמדתי במהלך העבודה שלי: כל יום הוא יום ללמידה.

מה אני מאחלת לעצמי: בריאות וסיפוק.

ומה אומרת המנהלת? אסתר מגיעה תמיד לפני הזמן ומבשלת במרץ ואהבה, וזה ניכר בכל דבר שיוצא מהמטבח שלה.

דבר המפקחת 
בנוסף לעבודתה כמנהלת המטבח, ובנוסף לבישולים הטעימים והמגוונים שלה, אסתר גם מטפלת בילדים בכיתות מדי יום, מתרוצצת כל היום ודואגת לכולם.

המתכון שלי: מרק אפונה וירקות

מרק אפונה וירקות

מצרכים:

  •  2 בטטות
  •  10 גזרים
  • 10 קישואים
  •  250 ג' דלעת
  •  1/2 חבילת סלרי
  • 1.5 ק"ג אפונה יבשה
  • 2 כפות מלח
  • 1 כפית כורכום
 

אופן ההכנה:

  1. מנקים את האפונה ומשרים במים כחצי שעה.
  2. למעט הסלרי, קוצצים את כל הירקות לרצועות דקות.
  3. בסיר גדול מרתיחים מים. כאשר המים רותחים מוסיפים את האפונה היבשה, ומבשלים חצי שעה.
  4. מוסיפים את הירקות הקצוצים ומרתיחים.
  5. מוסיפים תבלינים ואת מקלות הסלרי, ומבשלים כשעתיים על אש גבוהה.

בתיאבון!