השפיות שלנו

אסתר אברג'ל, בית החולים ברזילי, אשקלון

תמונת פנים

לחיפוש במעונות:

אני ומשפחתי: גרושה + 3 ונכדה מתוקה מלוכדים עוזרים אחד לשני

התחלתי את עבודתי בויצו בשנת: 2000

כשאני מגיעה בבוקר למעון, הדבר הראשון שאני עושה: פותחת את המעון, עושה סריקה
ומברכת את הבנות וההורים שמגיעים

המאכל שהכי מזוהה איתי הוא: קוסקוס, קציצות עדשים.

הטיפ המנצח שלי לבישול או לאפייה הוא: לעשות הכל באהבה

במסגרת תפקידי כמבשלת במעון אני אוהבת במיוחד:  לבשל ולאפות לילדים ולמטפלות שיהיה טעים ושיישאר להם זיכרון של עוד…. 

דבר חשוב שלמדתי במהלך העבודה שלי הוא: למדתי מתכונים חדשים ובריאים. איך להשתפר בבישול והאפייה.

אני תמיד שמחה לשמוע הורה שאומר: "איזה ריחות נעימים על הבוקר". ומבקשים מתכונים.

אני מאחלת לעצמי: להיות בריאה ולהמשיך לאהוב את מה שאני עושה באהבה

עוד רוצה לציין: שבמעון שלנו כייף האווירה נעימה וכולם מרגישים זאת.
בנות מלוכדות אחת למען השנייה, גם המנהלת שומעת אותנו משתדלת לתת לנו מענה לצרכינו ולהורים.

המנהלת שלי מוסיפה שֶ: עובדת מסורה בעלת נתינה עוזרת לכולם והכי חשוב משתדלת
לבשל ולאפות לכולם אוכל טעים.

דבר המפקחת 
אתי מבשלת עם כל הלב והנשמה, כל ילד במעון מקבל מנה עשירה , טעימה ומלאת אהבה. אתי בעלת אישיות נעימה ולבבית עוזרת לצוות בכל צורך ודואגת שכל ילד יטעם ויאכל בהנאה מכל המטעמים שהיא מכינה.

המתכון שלי: קציצות עדשים

קציצות שחומות

מצרכים:

  • עדשים כתומים
  • פטרוזיליה
  • גזר
  • קישוא
  • סלק
  • טחינה
  • מלח
  • כמון
  • כורכום

אופן ההכנה:

 
  • להשרות את העדשים כשעה
  • לאחר מכן לטחון + פטרוזיליה, גזר, קישוא, סלק, לערבב הכל להוסיף טחינה, מלח, כמון, כורכום.
  • לקרוץ עיגולים לאפות או לטגן, בהצלחה.
בתיאבון