השפיות שלנו

אנה שנקר, סיים, מכון וייצמן, רחובות

תמונת פנים

לחיפוש במעונות:

התחלתי את עבודתי בויצו: בשנת 2013. אני עובדת 6 שנים בויצו, עבדתי כ- 3 שנים במעון כפר גבירול שם הייתי גם בכיתות בהתחלה, ואחכ עוזרת למבשלת וגם כיתות. לפני 3 שנים עברתי למעון סיים, פה אני אחראית מטבח.

אני ומשפחתי: נשואה אמא לבת 20, ובן 8.

המאכל שהכי מזוהה איתי: הקציצות שלי (קציצות הודו, בקר ודג), כולם באים לבקש מתכון, הצוות, ההורים.

מה המומחיות שלי: חוץ מקציצות אני מומחית בריקוד. הייתי הרבה שנים רקדנית ברוסיה.

הדבר הראשון שאני עושה בבוקר כשאני מגיעה למעון: סריקה במטבח ובודקת שהכל בסדר.

למה אני אוהבת את העבודה שלי: את האהבה לבישול קבלתי מאמא שלי וסבתא שלי, כשהייתי ילדה סבתא למדה אותי לבשל ומאז זה בלב שלי.

מה הכי מספק אותי בעבודה:  שהילדים אוכלים קודם כל. והצוות בא ואומר לי תודה רבה הילדים אכלו הכל!

מה אני הכי אוהבת בעבודה: אני מאוד אוהבת לנסות מתכונים ומאכלים חדשים, אני מתרגשת מזה.

הטיפ המנצח שלי לבישול או לאפייה: תמיד לשאוף להכי טוב שיש.

הדבר הכי מקסים שאמרו לי שקשור לעבודה שלי: המנהלת שלי אמרה לי שאני נכס חשוב למעון, ושההורים באים ומבקשים מתכונים.

מהו הדבר הכי חשוב שלמדתי במהלך העבודה שלי: להיות יצירתית ולהכין יש גם כשלפעמים אין הרבה ממה.

מה אני מאחלת לעצמי: להמשיך לעבוד באהבה ובבריאות טובה.

המנהלת מספרת:

דבר המפקחת 

 

המתכון שלי: קציצות בקר ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב על צלחת לבנה

מצרכים :

  • 4 ק"ג בשר בקר
  • 5 גזרים בינוניים
  • 3 בצלים גדולים
  • 1 בטטה
  • 1-2 קישואים בינוניים
  • 3 גמבות
  • 1/3 שקית – פטרוזליה, שמיר, כוסברה
  • 1/2 שקית פירורי לחם (250 גר')
  • מלח, פלפל, פפריקה

לרוטב:

  • 2 בצל גדול
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 קופסה של רסק עגבניות (580 גר')
  • מים רותחים
  • מלח, פלפל, פפריקה,
  • סוכר

אופן ההכנה
הכנת קציצות:

  1. קוצצים את כל הירקות והירק, דק דק.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הבשר ופירורי הלחם.
  3. מוסיפים – 1.5 כף מלח, 1 כף פפריקה, 1/2 כף שטוחה של פלפל שחור.
  4. מעבדים הכל לתערובת אחידה.
  5. יוצרים קציצות בגודל כף היד ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות למשך של 35-40 דק'.

הכנת רוטב:

  1. במחבת עם קצת שמן, מטגנים את הבצל עד הזהבה,
  2. מוסיפים את השום, מערבבים כ 2-3 דק'.
  3. מוסיפים כף גדושה של פפריקה, כף מלח, וכפית פלפל שחור.
    מערבבים טוב.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות וכפית סוכר.
  5. מוסיפים כ-10-12 כוסות מים (5 פעמים אני ממלאה את המיכל של הרסק).
  6. מערבבים טוב ומרתיחים.
  7. לאחר הרתחה מבשלים עוד 10 דק' בערך.

בתיאבון