השפיות שלנו

אנה שנקר, סיים, מכון וייצמן, רחובות

לחיפוש במעונות:
התחלתי את עבודתי בויצו: בשנת 2013. אני עובדת 6 שנים בויצו, עבדתי כ- 3 שנים במעון כפר גבירול שם הייתי גם בכיתות בהתחלה, ואחכ עוזרת למבשלת וגם כיתות. לפני 3 שנים עברתי למעון סיים, פה אני אחראית מטבח.
אני ומשפחתי: נשואה אמא לבת 20, ובן 8.
המאכל שהכי מזוהה איתי: הקציצות שלי (קציצות הודו, בקר ודג), כולם באים לבקש מתכון, הצוות, ההורים.
מה המומחיות שלי: חוץ מקציצות אני מומחית בריקוד. הייתי הרבה שנים רקדנית ברוסיה.
הדבר הראשון שאני עושה בבוקר כשאני מגיעה למעון: סריקה במטבח ובודקת שהכל בסדר.
למה אני אוהבת את העבודה שלי: את האהבה לבישול קבלתי מאמא שלי וסבתא שלי, כשהייתי ילדה סבתא למדה אותי לבשל ומאז זה בלב שלי.
מה הכי מספק אותי בעבודה: שהילדים אוכלים קודם כל. והצוות בא ואומר לי תודה רבה הילדים אכלו הכל!
מה אני הכי אוהבת בעבודה: אני מאוד אוהבת לנסות מתכונים ומאכלים חדשים, אני מתרגשת מזה.
הטיפ המנצח שלי לבישול או לאפייה: תמיד לשאוף להכי טוב שיש.
הדבר הכי מקסים שאמרו לי שקשור לעבודה שלי: המנהלת שלי אמרה לי שאני נכס חשוב למעון, ושההורים באים ומבקשים מתכונים.
מהו הדבר הכי חשוב שלמדתי במהלך העבודה שלי: להיות יצירתית ולהכין יש גם כשלפעמים אין הרבה ממה.
מה אני מאחלת לעצמי: להמשיך לעבוד באהבה ובבריאות טובה.
המנהלת מספרת:
דבר המפקחת
רוצות להכיר עוד מבשלות?
מצרכים :
- 4 ק"ג בשר בקר
- 5 גזרים בינוניים
- 3 בצלים גדולים
- 1 בטטה
- 1-2 קישואים בינוניים
- 3 גמבות
- 1/3 שקית – פטרוזליה, שמיר, כוסברה
- 1/2 שקית פירורי לחם (250 גר')
- מלח, פלפל, פפריקה
לרוטב:
- 2 בצל גדול
- 1 כף שום כתוש
- 1 קופסה של רסק עגבניות (580 גר')
- מים רותחים
- מלח, פלפל, פפריקה,
- סוכר
אופן ההכנה:
הכנת קציצות:
- קוצצים את כל הירקות והירק, דק דק.
- מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הבשר ופירורי הלחם.
- מוסיפים – 1.5 כף מלח, 1 כף פפריקה, 1/2 כף שטוחה של פלפל שחור.
- מעבדים הכל לתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות בגודל כף היד ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות למשך של 35-40 דק'.
הכנת רוטב:
- במחבת עם קצת שמן, מטגנים את הבצל עד הזהבה,
- מוסיפים את השום, מערבבים כ 2-3 דק'.
- מוסיפים כף גדושה של פפריקה, כף מלח, וכפית פלפל שחור.
מערבבים טוב. - מוסיפים את רסק העגבניות וכפית סוכר.
- מוסיפים כ-10-12 כוסות מים (5 פעמים אני ממלאה את המיכל של הרסק).
- מערבבים טוב ומרתיחים.
- לאחר הרתחה מבשלים עוד 10 דק' בערך.
בתיאבון