השפיות שלנו

אירית לוי (איקה), גאון הירדן, קרית-גת

תמונת פנים

לחיפוש במעונות:

מצב משפחתי: אני נשואה+ 4 ו-2 נכדים.

התחלתי את עבודתי בויצו: בשנת 1998

המאכל שהכי מזוהה איתי: פירה וקציצות עוף

הדבר הראשון שאני עושה בבוקר כשאני מגיעה למעון: אני מברכת את חברות הצוות בבוקר טוב, ומתחילה להכין את ארוחת הבוקר.

 מה אני הכי אוהבת לעשות בעבודהלהיכנס לכיתות בזמן הארוחות ולראות את הילדים אוכלים.

 הדבר הכי מקסים שאמרו לי שקשור לעבודה שלי: שהורה נכנס בבוקר, ומחמיא על ריחות התבשילים, וכשהורים מספרים שהילד שלהם מאוד אוהב את האוכל במעון.

הטיפ הכי טוב שאני יכולה לחלוק מניסיוני: להכין מראש סיר עם מים חמים ולהשתמש בו לפי הצורך בזמן הבישול (לבישול אורז, בורגול ועוד), וכמובן להיכנס למטבח רגועה עם מצב רוח טוב וכך האוכל יוצא טעים במיוחד.

מהו הדבר הכי חשוב שלמדתי במהלך העבודה שלי: שכדאי ללמוד מביקורת כי ביקורת היא בונה ומקדמת.

מה אני מאחלת לעצמי: שאהיה בריאה ואוכל להמשיך לבשל בכיף.

עוד רוצה לציין: שֶכיף לי מאוד בעבודתי, עם החברות ועם חברתי שמחה אשת הצוות במטבח.

המנהלת מספרת: לא סתם אומרים שאיקה היא "הלב של המעון", "האמא של המעון": היא דמות אהובה ומשמעותית במעון, ותמיד עם חיוך מהלב.
איקה מבשלת ארוחות עשירות, טעימות ואסתטיות. הצוות והילדים נהנים מהתבשילים והארוחות העשירות שנעשות מלב אוהב. ההורים תמיד מחמיאים על ריחות התבשילים שעולים מהמטבח, ומבקשים מתכונים.
איקה יחד עם שמחה הן צוות מנצח, שמפנק גם בישיבות צוות ובמסיבות.

דבר המפקחת 

איקה מבשלת ותיקה, מנוסה ומקצועית. מבשלת באהבה גדולה לילדי וצוות המעון. כולם אוהבים לאכול את האוכל שלה במסגרת היום יום ואף בפעילויות אחר הצהרים, בישיבות צוות, באירועים ומסיבות. איקה מקפידה על אוכל טרי ובריא המעורר תיאבון.

המתכון שלי: פיצה

 

ריבועי פיצה

מצרכים:

לבצק:

  • 1 קג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • רבע כוס שמן
  • 3 כוסות מים (בערך)
  • מעט מלח

לרוטב:

  • 2 בצל מטוגן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מעט מים
  • פפריקה מתוקה לפי הטעם
  • 4 עגבניות מגורדות

אופן ההכנה:

ללוש את הבצק ולתת לו לתפוח.

להכין את הרוטב: לערבב הכל על אש נמוכה ולהוסיף מלח, פלפל שחור ומעט אורגנו.

בתיאבון