השפיות שלנו

אורית כהן, זלקינד קרית משה רחובות

לחיפוש במעונות:
מצב משפחתי: נשואה ואם לשניים, סבתא לשלושה.
באיזה מעון אני עובדת: מבשלת בויצו זלקינד, קרית משה רחובות
התחלתי את עבודתי בויצו: לפני 12 שנים.
הגעתי להיות מבשלת: כשאחותי עבדה בויצו יבנה כמטפלת והמליצה לי לעבוד במטבח. אני מאוד אוהבת את המטבח ורציתי לנסות ואכן עבדתי חודשיים כעוזרת טבחית במעון מוטה גור, ואז העבירו אותי למעון זלקינד להיות מבשלת.
מה הדבר שהכי מזוהה איתי: המרקים שאני מכינה. המומחיות שלי היא בישול כמובן וגם אפיית עוגות ועוגיות.
הדבר הראשון שאני עושה בבוקר כשאני מגיעה למעון: סורקת את המטבח בודקת שהכל בסדר ומתחילה בהכנות לבישול.
למה אני אוהבת את העבודה שלי: אני אוהבת לבשל ולהכין אוכל לאחרים
הדבר הכי מספק בעבודה שלי: שהילדים וההורים באים לברך אותי בבוקר בברכת בוקר טוב. הילדים אוהבים את האוכל שאני מכינה ואחרי כל מסיבה שאני מכינה כיבוד ההורים והילדים באים אלי ומוקירים תודה.
הטיפ הכי טוב שאני יכולה לחלוק מניסיוני: אוכל עושים באהבה….או שלא עושים בכלל
אני מאמינה ש: שהאוכל הוא דבר חשוב במעון וכשההורים מרוצים מהאוכל והילדים אוכלים יפה, ההורים חוזרים שוב ושוב למעון עם ילדיהם הנוספים.
הדבר הכי מקסים שאמרו עלייך בעבודה: שאני אם המעון, אני כמו אמא שנייה לילדים ולצוות המעון.
הדבר הכי חשוב שלמדתי במהלך העבודה שלי: להיות רגועה ולתכנן את סדר היום, למדתי להכין מתכונים לבד, וכאשר הילדים לא אוכלים מאכל מסוים, אני עושה שינויים כדי שיאכלו טוב יותר.
מה אני מאחלת לעצמי: בריאות, סבלנות והמשך עבודה מהנה במעון
המנהלת מספרת: אורית היא אכן לב המעון ואם המעון, חרוצה מאוד, מפנקת את כולנו במאפים טעימים ובישולים מזינים. עושה את עבודתה עם אהבה ואכפתיות, זכתה בתואר 'מבשלת ארצית' של ויצו, ואכן מגיע לה. הילדים הצוות וההורים אותה מאוד אוהבים ושמעה יוצא למרחקים. כל מי שמגיע למעון מוזמן תמיד לטעום את מאכליה, מבקרת בכיתות מכירה את הילדים וחשוב לה שהילדים יאכלו והפחים יהיו ריקים. אורית עושה התאמות במעון לילדים שאלרגיים למזונות שונים, כדי שיוכלו לאכול את האוכל המוגש במעון.

אורית מבשלת הרבה שנים, מכינה עוגיות מדהימות קטנות ומפתות. כאלה שאתה מתחיל לאכול ולא מסיים.
בעלה של אורית מגיע כל פעם לתקן לה דברים שמתקלקלים והיא שולחת אותו לכל מיני שליחויות לטובת המעון.
רוצות להכיר עוד מבשלות?
המתכון שלי: מוקפץ ירקות עם חזה עוף
מצרכים:
- 6 גזרים חתוכים לרצועות
- 5 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- 6 גבעולי סלרי חתוכים
- 1/2 כרוב גדול חתוך לרצועות
- 3 פלפל ירוק חתוך לרצועות
- 6 בצלים חתוכים לרצועות
- 1 חבילה כוסברה קצוצה דק
- 1/2 כוס מים
- 5 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות דקות
- 1/2 כף פלפל שחור
- 2 כפות שטוחות מלח
- כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצלים עם שמן קנולה עד שיזהיבו
- מוסיפים את כל הירקות החתוכים וחצי כוס מים ומאדים הכל יחד כחצי שעה.
- לאחר כחצי שעה מוסיפים כוסברה קצוצה, פלפל שחור, מלח, ופפריקה מתוקה
- מבשלים חצי שעה נוספת על להבה בינונית.
בתיאבון