השפיות שלנו

אדיבה צלאח, קן השלום, באר-שבע

תמונת פנים

לחיפוש במעונות:

התחלתי את עבודתי בויצו: בשנת 2013.

המאכל שהכי מזוהה איתי: קציצות עוף. 

הדבר הראשון שאני עושה בבוקר כשאני מגיעה למעון: נכנסת למטבח ומתחילה בבישולים.

מה אני הכי אוהבת לעשות בעבודה: לראות איך העגלות חוזרות למטבח עם הקערות ריקות, ויודעת שהילדים אכלו ואהבו את האוכל. בנוסף, אני  מאוד אוהבת להכין עוגות.

הטיפ המנצח שלי לבישול או לאפייה  – תיבול נכון והמון אהבה

הדבר הכי מקסים שאמרו לי שקשור לעבודה שלי: שהורה אומר "טעים לי, טעים לילדים, וואו איזה ריח טוב יש במעון".

מהו הדבר הכי חשוב שלמדתי במהלך העבודה שלי: סבלנות וסובלנות.

מה אני מאחלת לעצמי: להתקדם בחיים האישים והמקצועיים. 

המנהלת מספרת: כשמה כן היא, אדיבה מאוד, נעימה , יודעת לכבד ולהעריך ואהובה על הצוות במעון.

דבר המפקחת 

מבשלת עם ידי זהב. צניעות ונועם דרכיה משפיעה על כל הסובב סביבה ואותה. אדיבה הגיעה אל ויצו מהיותה אם במעון הנשיאים. הקשר  בינה לבין מנהלת המעון רקם מערכת יחסים ושיתוף פעולה. אדיבה מתבלת את האוכל שלה באהבה רבה, הטעמים והריחות במעון נישאים לכל עבר ויוצרים תחושת חום ושובע וכן גם רצון וצורך לטעום מהכל.

המתכון שלי: עוגת סולת ותפוזים לתבנית גדולה

תמונה של עוגה פרוסה

מצרכים:

  • 10ביצים
  • 3 כוסות סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 2 אבקת אפיה
  • 3 כוסות מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס סולת
  • 2 גיל/ אשל

אופן ההכנה:

  • לערבב את כל המצרכים (אין צורך בהקצפה)
  • לאפות בחום בינוני עד שהעוגה נראית אפויה.
  • נועצים קיסם עץ לבדוק שהעוגה אפויה. עם הקיסם יוצא יבש – להוציא מהתנור.

בתיאבון